top of page

Receptes

Piedāvājam dažas idejas, kā viegli un gardi pagatavot tītara gaļu vienkāršām vakariņām vai svētku mielastam.
Lai labi garšo!

Roasted Turkey

Pateicības dienas tītars

Sastāvdaļas:

  • tītars ( apt. 7 kg )

  • sāls, pipari

  • sviests

  • vistas vai tītara buljons

Pagatavošana

  1. Pagatavo buljonu.

  2. Ja tītars ir saldēts, to atlaidina līdz istabas temperatūrai.

  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 165 grādu temperatūrai.

  4. Tītaru rūpīgi nomazgā un nosusina, ierīvē ar sāli un sviestu un ietin folijā.

  5. Putnu liek cepeškrāsnī un cep 4 stundas.

  6. Ik pēc 30 min. izvelk, lai kārtīgi apslacītu ar buljonu.

  7. Pēc trim stundām tītaru izņem no folijas un liek atpakaļ cepeškrāsnī. Uzmana, lai tītars apbrūnē, bet neapdeg.

  8. Mērcei nelielā katliņā liek dzērvenes, ābolu sulu, cukuru, kanēli un, ik pa brīdim maisot, uz lēnas uguns uzvāra.

  9. Tiklīdz mērce sākusi virst, liesmu samazina līdz minimumam, uzliek vāku un atstāj karsēties vēl aptuveni 5–10 min. līdz dzērvenes pārsprāgst.

  10. Atdzesē ledusskapī. Atdzisusi mērce sabiezēs.

  • 340 g veselu dzērveņu

  • 250 ml ābolu sulas

  • 185 g cukura

  • šķipsna malta kanēļa

Sastāvdaļas:

  • 1 tītara fileja

  • 2 vidēja lieluma sīpoli

  • 1,5 vidēja lieluma burkāni

  • 2 paprikas

  • nūdeles pēc izvēles

  • šampinjoni

  • Teriaki mērce

  • augu eļļa

  • sāls, pipari, malta paprika, malti čili pipari

  • sezama sēkliņas

Pagatavošana

  1. Sīpolus sagriež pusgredzenos, cep pannā karstā augu eļļā.

  2. Burkānus sagriež salmiņos.

  3. Sīpolus cep tik ilgi, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus un šampinjonus, cep 5-7 minūtes. 

  4. Pievieno salmiņos sagrieztu papriku, turpina cept 5 minūtes, pievieno sagrieztu tītara gaļu.

  5. Visu cep uz vidējas uguns, maisot, kamēr gatava ir tītara gaļa.

  6. Nūdeles izvāra atsevišķi, tad liek pannā, pievieno Terijaki mērci, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli, piparus, čili.

  7. Maisot turpina gatavot 3-4 minūtes.

  8. Pasniedz un pārber ar sezama sēkliņām.

pexels-alesia-kozik-6069006.jpg

Nūdeles ar tītara gaļu

Image by Ilya Mashkov

Tītara burgers ar pētersīļu pesto 

Sastāvdaļas:

  • 500 g maltas tītara gaļas

  • 2 tējkarotes svaiga vai 1 tējkarote kaltēta timiāna

  • 1 rīvēta citrona miziņa

  • 1 sasmalcināts sīpols

  • sāls, pipari

  • 4 grillēti tītara gaļas plāceņi

  • avokado šķēle

  • nedaudz rukolas

  • siera skaidiņas

  • krāsainu papriku riņķīši

  • mērce (bazilika un pētersīļu lapiņas sablendētas ar majonēzi)

Pagatavošana

  1. Plācenīšu sastāvdaļas samīca kopā un gatavo apmēram 1,5 cm biezus plāceņus, uz 30 minūtēm noliek aukstumā.

  2. Tad tos pārziež ar eļļu un ik pa brīdim apgrozot cep.

  3. Apgrauzdē maizītes.

  4. Gaļu kopā ar pārējām burgeru sastāvdaļām kārto starp pārgrieztām apaļmaizītēm.

bottom of page